Φροντίζετε τις σχέσεις σας για καλύτερη υγεία και ευτυχία

Κατηγορία: Ευτυχία και οικογένεια
Διεύθυνση σχετικού άρθρου: http://diatrofi.medlook.gr/articles.php?id=835&type=3

Οι καλές σχέσεις και οι φιλίες προσφέρουν μακροζωία. Οι φιλίες και οι καλές οικογενειακές ή κοινωνικές σχέσεις παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία και στη μακροβιότητα των ανθρώπων.

Όσο πιο καλές είναι οι κοινωνικές συνδέσεις κάποιου ατόμου, τόσο πιο καλή είναι η ψυχική και σωματική του υγεία. Ο καλύτερος τρόπος για δυνατές και ωφέλιμες κοινωνικές δικτυώσεις είναι η καλλιέργεια άριστων σχέσεων με τον ή τη σύζυγο, τα παιδιά, τα άλλα μέλη της οικογένειας και τους φίλους.

Δεν έχει ακόμη κατανοηθεί πλήρως, γιατί οι καλές σχέσεις βελτιώνουν την υγεία και αυξάνουν τη διάρκεια της ζωής. Ίσως αυτό συμβαίνει, διότι κάνουν τους ανθρώπους να φροντίζουν πιο πολύ τον εαυτό τους, να ριψοκινδυνεύουν λιγότερο ή διότι μειώνουν το στρες.

Ας δούμε μερικούς απλούς και αποτελεσματικούς τρόπους για ενδυνάμωση των σχέσεων, που μπορούν να προσθέτουν χρόνια στη ζωή σας:

1. Αφιερώνετε χρόνο, για να είστε μαζί με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, τα μέλη της οικογένειάς σας και τους φίλους σας.

2. Παίρνετε πρωτοβουλίες και κάνετε διάφορα πράγματα μαζί, όπως παιχνίδια, περιπάτους, παρακολούθηση θεάτρου ή μιας καλής ταινίας.

3. Να διηγείστε μεταξύ σας ιστορίες ή περιστατικά από την επαγγελματική, προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή ή από άλλες αναμνήσεις. Επίσης η διήγηση ανεκδότων συσφίγγει τις σχέσεις.

4. Να επικοινωνείτε τακτικά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, με κάθε δυνατό τρόπο, όπως με το τηλέφωνο, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με προσωπικές συναντήσεις.

5. Μην ξεχνάτε να δείχνετε την αναγκαία προσοχή για τις ιδιαίτερες προσωπικές στιγμές των αγαπημένων σας προσώπων ή για τα προβλήματα που τυχόν έχουν.

 

Βλέπε σχετικά άρθρα: