Η ψυχαγωγία και η διασκέδαση προσφέρουν μακροζωία

Κατηγορία: Ευτυχία και οικογένεια
Διεύθυνση σχετικού άρθρου: http://diatrofi.medlook.gr/articles.php?id=762&type=3

Οι καλές σχέσεις στην οικογένεια, με φίλους ή συγγενείς, ευεργετούν την υγεία.Η ψυχαγωγία ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία και αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων.

Μην παραμελείτε την ψυχαγωγία σας.


Ο υγιεινός τρόπος ζωής δεν είναι μόνο θυσίες αλλά και ψυχαγωγία με διασκέδαση. Η χαλάρωση, η ηρεμία, η ξεκούραση και η αναζωογόνηση του σώματος και της ψυχής, που προσφέρει η ψυχαγωγία, προσθέτουν χρόνια στη ζωή σας.

Ποιες ευχάριστες δραστηριότητες ψυχαγωγούν, διασκεδάζουν και αυξάνουν τη διάρκεια της ζωής;

1. Να περνάτε χρόνο με αγαπημένα σας πρόσωπα. Οι καλές σχέσεις στην οικογένεια, με φίλους ή συγγενείς, ευεργετούν την υγεία.

2. Αφιερώνετε χρόνο για παιχνίδια. Οποιαδήποτε παιχνίδια, έξω σε ανοικτούς χώρους, σπορ, ομαδικά ή ατομικά, σταυρόλεξα, επιτραπέζια ή ηλεκτρονικά, είναι ωφέλιμα για το σώμα και την ψυχή.

3. Να χαμογελάτε και να επιδιώκετε να γελάτε συχνότερα. Το γέλιο προσθέτει χρόνια στη ζωή. Επιλέγετε να βλέπετε κωμωδίες στο θέατρο ή σε ταινίες.

4. Οι διακοπές είναι λίπασμα για καλή υγεία. Άτομα που δεν κάνουν ικανοποιητικές διακοπές κινδυνεύουν πιο πολύ να πεθάνουν πρόωρα.

5. Η μουσική, το μασάζ και ο περίπατος χαλαρώνουν. Να χαλαρώνετε, να ξεκουράζεστε και να διαχειρίζεστε σωστά το άγχος και το στρες.

6. Το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα είναι απολαύσεις, που βοηθούν κατά της γήρανσης. Έρευνες έδειξαν ότι 1 ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα και λίγη μαύρη σοκολάτα ωφελούν.

7. Το σεξ με σωστό και ασφαλή τρόπο ευεργετεί την υγεία.

8. Ο ύπνος είναι πολύτιμος για τη μακροζωία. Εάν δεν κοιμάστε αρκετά, αφαιρείτε χρόνια από τη ζωή σας.

Βλέπε σχετικά άρθρα: