Η ευτυχία στην οικογένεια

Κατηγορία: Ευτυχία και οικογένεια
Διεύθυνση σχετικού άρθρου: http://diatrofi.medlook.gr/articles.php?id=740&type=3

Για ευτυχισμένη, λειτουργική και δυνατή οικογένεια χρειάζεται μια συνεχής προσπάθεια και φροντίδα, για όλη τη ζωή. Η ευτυχία στην οικογένεια βελτιώνει την υγεία των ανθρώπων και τους επιτρέπει να ζουν πιο πολλά χρόνια. Τα παντρεμένα ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα μαζί έχουν καλύτερη υγεία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με ευεξία απ’ ό,τι οι ανύπαντροι, που ζουν μόνοι.

Η συναισθηματική ασφάλεια, η ολοκλήρωση της διαπροσωπικής σχέσης, οι καλοί οικογενειακοί δεσμοί και η σεξουαλική οικειότητα, που προσφέρει η ευτυχισμένη έγγαμη ζωή, προστατεύουν την υγεία.

Ας δούμε μερικές βασικές αρχές, οι οποίες συμβάλλουν για μια καλύτερη έγγαμη και οικογενειακή ζωή, η οποία οδηγεί σε μακροζωία με ευεξία:

1. Ο χαρακτήρας: Η μετριοφροσύνη, η σεμνότητα, η σωφροσύνη και οι ρεαλιστικές προσδοκίες, χωρίς υπερβολή και απληστία, είναι πολύτιμα εφόδια στη ζωή του ζευγαριού και της οικογένειας.

2. Η αγάπη: Το να δίνεις αλλά και το να δέχεσαι αγάπη ωφελεί τον ψυχικό κόσμο και τη σωματική υγεία. Έρευνες έδειξαν ότι η αγάπη μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και αυξάνει την άμυνα του σώματος εναντίον των μολύνσεων, της γρίπης και του κρυολογήματος.

3. Η συνεχής φροντίδα: Για ευτυχισμένη, λειτουργική και δυνατή οικογένεια χρειάζεται μια συνεχής προσπάθεια και φροντίδα, για όλη τη ζωή.

4. Η προσαρμοστικότητα: Η ικανότητα συμβιβασμού και η προσαρμοστικότητα σε νέες απρόβλεπτες καταστάσεις επιτρέπουν την επίλυση δύσκολων προβλημάτων.

5. Η επικοινωνία: Η καλλιέργεια ορθών τρόπων επικοινωνίας, η τακτική συνεύρεση μελών της οικογένειας για φαγητό και για να κάνουν πράγματα μαζί (ψυχαγωγία, παιχνίδια, διακοπές) συσφίγγουν τους δεσμούς αγάπης.

6. Η συγχώρεση: Τέλειοι άνθρωποι δεν υπάρχουν και όλοι κάνουν λάθη. Η συγχώρεση προσφέρει ηρεμία, μειώνει το στρες και είναι μια ευκαιρία για ένα νέο ξεκίνημα.

Βλέπε σχετικά άρθρα: