Το γέλιο: Μια δύναμη για καλύτερη υγεία

Κατηγορία: Γέλιο και μακροζωία

Η καλή διάθεση, το χιούμορ και το γέλιο αυξάνουν την οξυδέρκεια, βοηθούν την υγεία, βελτιώνουν την καρδία και τα αγγεία.Σήμερα έχετε γελάσει; Εάν όχι χρειάζεται να μάθετε τι έχετε χάσει.

Το γέλιο έχει πολύ θετικές επιδράσεις στην υγεία μας: Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βοηθά την καρδία, ενισχύει το σύστημα άμυνας του οργανισμού μας εναντίον των μολύνσεων, μειώνει στο αίμα την κορτιζόνη που είναι η ορμόνη του στρες, απομακρύνει τον κίνδυνο κατάθλιψης, αυξάνει τις ενδορφίνες στον εγκέφαλο που με τη σειρά τους μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα, ενδυναμώνει τους μυς του διαφράγματος και της κοιλιάς και προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες η επιστήμη ανέδειξε τις ευεργετικές επιδράσεις του γέλιου και του χιούμορ τόσο για την πρόληψη ασθενειών όσο και για την αντιμετώπισή τους. Το γέλιο πρέπει λοιπόν να αποτελεί απαραίτητη απόλαυση στην καθημερινή μας ζωή.

Ας συγκρατήσουμε μερικά δεδομένα για το γέλιο που θα μας προσφέρουν σωματική και ψυχική υγεία και ευεξία:

1. Το γέλιο, το χιούμορ και η καλή διάθεση θωρακίζουν το σώμα και την ψυχή σας και τους επιτρέπουν να αμύνονται καλύτερα στα καθημερινά προβλήματα της ζωής.

2. Ο λόρδος Βύρων έλεγε ότι κάθε φορά που κάποιος μπορεί να γελά πρέπει να το κάνει. Το γέλιο είναι ένα προσιτό σε όλους, φτηνό φάρμακο, που μειώνει το στρες.

3. Το γέλιο και το χιούμορ ενεργούν ως φάρμακα. Έχουν δράσεις στον εγκέφαλο, όπως η κοκαΐνη. Αυξάνουν την ευφορία, βελτιώνουν τη σωματική και την ψυχική υγεία.

4. Η καλή διάθεση, το χιούμορ και το γέλιο αυξάνουν την οξυδέρκεια, βοηθούν την υγεία, βελτιώνουν την καρδία και τα αγγεία. Επιπλέον, δυναμώνουν την άμυνά μας εναντίον του καρκίνου και των μολύνσεων.

5. Μάθετε να γελάτε πιο πολύ. Το γέλιο βοηθά την καρδία, προστατεύει από νόσους και είναι ευεργετικό στον οργανισμό. Ίσως είναι ένα από τα καλύτερα φάρμακα.

6. Κάθε μέρα 15 λεπτά γέλιου είναι τόσο καλά για την καρδία όσο 30 λεπτά σωματικής άσκησης 3 φορές την εβδομάδα. Να γελάτε πιο συχνά, να ασκείστε πιο πολύ!

7. Όταν βλέπετε κωμωδίες, η ροή αίματος στην καρδία αυξάνεται. Οι λυπηρές ταινίες μειώνουν τη ροή του αίματος στην καρδία. Η χαρά, το γέλιο, και η ευθυμία βοηθούν την καρδία και τον εγκέφαλο.

8. Οι καρδιοπαθείς με καλή ψυχολογική κατάσταση ζουν περισσότερο από καρδιοπαθείς που είναι μελαγχολικοί. Η χαρά, το γέλιο και η ευτυχία βελτιώνουν την καρδία ακόμη και στους καρδιοπαθείς.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: