Μυστικά για την υγεία των παιδιών σας

Κατηγορία: Γονείς και παιδιά

Μη δίνετε ξηρούς καρπούς, καραμέλες και χάπια σε παιδιά κάτω των 5 ετών διότι υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.Η εκπαίδευση των γονιών για την υγεία των παιδιών τους πρέπει να είναι μια συνεχής διαδικασία.

Το πολυτιμότερο δώρο που μπορούν να δώσουν οι γονείς στα παιδιά τους είναι μια σωστή ανατροφή με ηθικές, ψυχικές και κοινωνικές αξίες.

Η θωράκιση του σώματος και της ψυχής των παιδιών επιβάλλεται να αρχίζει από τους πρώτους μήνες της ζωής τους.     

Η διαπαιδαγώγηση των γονιών δεν είναι εύκολη υπόθεση. Με κάθε ευκαιρία χρειάζεται να τους προσφέρονται πληροφορίες και εισηγήσεις που να βοηθούν τα παιδιά και την οικογένεια γενικότερα.

Ας δούμε μερικά στοιχεία, που οι γονείς καλό είναι να θυμούνται:

1. Για τα παιδιά σας, αγάπη μεταξύ άλλων σημαίνει να περνάτε ποιοτικό χρόνο μαζί τους. Μην αφήνετε το χρόνο να φεύγει χωρίς να καλλιεργείτε τις σχέσεις με τα παιδιά σας.

2. Οι έφηβοι που δεν κοιμούνται αρκετά κάθε νύχτα κινδυνεύουν πιο πολύ από κατάθλιψη, αυτοκτονία και παρουσιάζουν περισσότερα προβλήματα σχέσεων με τους φίλους τους και με τους ενήλικες.

3. Διαβάζετε κάθε μέρα κάτι στο παιδί σας. Αυτό αναπτύσσει τις δεξιότητες επικοινωνίας του και σας δίνει την ευκαιρία να μάθετε τι σκέφτεται το παιδί σας.

4. Γονείς προσέξτε: Τα παιδιά που συνηθίζουν να τρώνε μαζί με τους γονείς τους, αποκτούν καλύτερες συνήθειες διατροφής και νιώθουν ψυχολογικά καλύτερα.

5. Μη δίνετε ξηρούς καρπούς, καραμέλες και χάπια σε παιδιά κάτω των 5 ετών διότι υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Για τον ίδιο λόγο μην τα κάνετε να γελούν όταν τρώνε.

6. Τα παιδιά που έχουν σκύλο έχουν καλύτερη απόδοση στο σχολείο και κοινωνική συμπεριφορά. Η βόλτα και το τάισμα του σκύλου τα κάνει να νιώθουν πιο υπεύθυνα.

7. Ποτέ μην αφήνετε παιδιά μόνα τους στο νερό, στο μπάνιο, στο σπίτι, σε πισίνα ή στη θάλασσα. Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων σε παιδιά κάτω των 14 ετών.

8. Τα δυνατά οστά αποκτώνται στην παιδική ηλικία. Τα παιδιά χρειάζονται άφθονο ασβέστιο (γάλα, τυρί, γιαούρτι) και σωματική εξάσκηση 35 λεπτών κάθε μέρα.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: