Η ευτυχία, τα χρήματα και το γέλιο

Κατηγορία: Γέλιο και μακροζωία

Το γέλιο και το χιούμορ προσφέρουν καλύτερη υγεία. Δεν είναι αλήθεια ότι πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να κερδίζουν πολλά χρήματα, να αποκτούν πολλά αγαθά πιστεύοντας ότι έτσι θα φτάσουν στην ευτυχία;

Τα χρήματα είναι απαραίτητα για την ευτυχία αλλά έως ένα σημείο. Έρευνες δείχνουν ότι η ευτυχία από τα χρήματα είναι μια σχετική έννοια.

Οι άνθρωποι συγκρίνουν τα χρήματα που κερδίζουν με άλλους, ανάλογους τους. Ενόσω κερδίζουν περισσότερα από αυτούς, φαίνεται ότι παραμένουν ευτυχισμένοι.

Ωστόσο η ευτυχία τους βασίζεται μόνο εν μέρει στην υπεροχή αυτή. Οι άνθρωποι κερδίζοντας περισσότερα χρήματα, αγοράζουν περισσότερα και ακριβότερα υλικά αγαθά ή υπηρεσίες και υιοθετούν ένα νέο τρόπο ζωής.

Σταδιακά, οι περισσότεροι συνηθίζουν στη νέα κατάσταση, αναζητούν περισσότερα και το επίπεδο ευτυχίας που αισθάνονται, αρχίζει να υποβαθμίζεται. Οι ερευνητές γνωρίζουν καλά το φαινόμενο αυτό που παρουσιάζουν πολλοί άνθρωποι το οποίο τους οδηγεί να αγοράζουν συνεχώς, ακριβότερα και καλύτερα αγαθά για να πετύχουν την ευτυχία.

Το ονόμασαν «ηδονιστικό κινούμενο διάδρομο» για να δείξουν ότι κινούνται συνεχώς χωρίς στην ουσία να φτάνουν κάπου.

Αφού τα χρήματα δεν είναι το διαβατήριο προς την ευτυχία, τι  μπορείτε να κάνετε για να έχετε μια διαρκή ευτυχία;

Είναι το σύνολο ενός τρόπου σκέψης και δράσης που προσφέρουν την ευτυχία. Αρχικά, δεν πρέπει να υποτιμούμε το χρήμα αλλά να του δίνουμε την ορθή του διάσταση γνωρίζοντας ότι το σημαντικό είναι το τι κάνουμε με αυτό. 

Μια καλή οικονομική κατάσταση είναι απαραίτητη για ένα βασικό επίπεδο ευτυχίας. Κτίστε ισχυρές οικογενειακές σχέσεις. Οι άνθρωποι χρειάζονται για να νιώθουν ευτυχισμένοι, την οικειότητα και αγάπη της οικογένειας.

Αντίθετα, το διαζύγιο και ο χωρισμός προκαλούν από τις μεγαλύτερες πτώσεις της προσωπικής ευτυχίας. Η εργασία σας, δεν πρέπει μόνο να παρέχει χρήματα για τις ανάγκες σας.

Θα είστε πιο ευτυχισμένοι όταν αισθάνεστε ότι η δουλειά σας συμβάλλει στην κοινωνία και βοηθά τους συνανθρώπους σας.

Καλλιεργείστε τις σχέσεις σας με φίλους και ευρύτερα στην κοινότητα που ζείτε. Οι άνθρωποι με περισσότερους στενούς φίλους, δηλώνουν συχνότερα πολύ ευτυχισμένοι σε σύγκριση με άλλους που έχουν πολύ λίγους φίλους. Γελάστε, τραγουδήστε, ψυχαγωγηθείτε μαζί τους.

Το γέλιο και το χιούμορ ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων, βελτιώνουν τη διάθεση και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ευτυχία.
Ευεργετούν την καρδία, τον εγκέφαλο, μειώνουν το στρες και ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού σας.

Μην αμελείτε την υγεία σας.
Οι άνθρωποι συνήθως δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε την υγεία τους έως ότου τη χάσουν.

Φροντίστε τη διατροφή, τον ύπνο σας, τη σωματική άσκηση, γελάτε συχνότερα και περισσότερο, χαλαρώνετε, φροντίζετε για την ψυχαγωγία σας για να ζήσετε περισσότερο, καλύτερα και πιο ευτυχισμένοι.

Τέλος, μην παραπονιέστε και μελαγχολείτε για πράγματα που δεν έχετε αλλά εστιαστείτε με αισθήματα ευγνωμοσύνης στα πολύτιμα πράγματα που η ζωή σας προσφέρει.

Εκτύπωση του άρθρου Στείλε σε ένα φίλο

Βλέπε σχετικά άρθρα: